top of page
AKTIVITETSKLENDER
NAGU, MULTI kalender 2024.jpg

Vad ingår i våra guidade turer?

I den guidade turen ingår all utrustning du behöver för din paddling: Kajak eller SUP-bräde, flytväst, paddel, kapell, vattentät packpåse och karta. Den som vill kan även hyra extra paddelutrustning som t.ex. skor eller torrdräkt. I vissa turer ingår det även mat eller andra tillägg, de kan du kolla upp skilt i produktbeskrivningen för den tänkta turen.

 

Framförallt får du tips och guidning av våra kunniga paddlingsguider. De ser till att du kan paddla säkert tillika som ni utforskar skärgårdens smultronställen tillsammans. Turerna anpassas enligt väder och gruppens paddlingskunskaper.

Vad behöver du ha med och vilken paddlingskunskap krävs av dig?

Kolla först produktbeskrivningen av turen så att du får en bild av vad som ingår och vilken nivå turen är på. Många av våra turer passar för helt nybörjare till mera erfarna paddlare. Deltar du i någon av våra kortare turer krävs det ingen paddlingserfarenhet på förhand, våra guider instruerar dig så att du klarar av turen på din nivå. Har du barn under 10 år med kan du kontakta oss på förhand så kollar vi om det är möjligt, annars finns det en chans en annan gång.

 

Det här behöver du:

- Vattenflaska

- Solglasögon, hatt och solkräm

- Torra ombyteskläder

- Simkunnig

Boka en privat guide för en skräddarsydd tur!

- Kontakta oss för intresse, så kommer vi överens om tidpunkt
Grupper på 1-3 personer 60 €/h
Grupper på 4 eller flera personer 85 €/h
(max 10 personer)
* Kajakhyra ingår ej i priset

VÅRA GUIDER

Upplev skärgården tillsammans med oss!

IMG_1448.JPG

Linus Söderlund

IMG_1416.JPG

Simon Strömsund

IMG_1172.JPG

Anniina Perätalo

IMG_20200527_234450_212_edited.jpg

Jonas Lehtinen

BOKNINGS- & BETALNINGSVILLKOR

BETALNINGSVILLKOR

 

Kunden är skyldig att bekanta sig med innehållet och villkoren för den erbjudna tjänsten. Om kunden finner oklar information eller misstag i informationen måste han/hon rapportera detta till Living Archipelago innan betalningen sker. En ömsesidig avtalsenlig skyldighet träder i kraft då en kundorder sker eller godkännandet av Living Archipelagos erbjudande. Bokningen är officiell och ett bindande avtal görs när kunden registrerar sig för turen eller uthyrningen av utrustning och Living Archipelago får betalning för bokningen.

 

ANNULLERINGSVILLKOR AV HYRESUTRUSTNING OCH GUIDADE TURER

(avbokning gjord av kunden)

 

Dags tur & hyresutrustning (avbokning gjord av kunden)

En avbokning som görs av deltagaren/kunder ger rätt till följande återbetalningar av betalningen:

• mer än 24 timmar före aktivitetsstart: 100% återbetalning

• mindre än 24 timmar före aktivitetsstart: ingen återbetalning

Flera dagars tur (avbokning gjord av kunden)

En avbokning som görs av deltagaren/kunder ger rätt till följande återbetalningar av betalningen:

• mer än 30 dagar före aktivitetsstart: 100% återbetalning

• mindre än 30 dagar före aktivitetsstart: 70% återbetalning

• mindre än 14 dagar före aktivitetsstart: 50% återbetalning

• mindre än 7 dagar före aktivitetsstart: ingen återbetalning

Om kunden plötslig insjuknar och har ett läkarintyg över detta tillstånd, får han / hon en fullständig återbetalning av resan/äventyret.

 

ANNULLERINGSVILLKOR 

(avbokning gjord av Living Archipelago)

 

I en osannolik situation att Living Archipelago skulle behöva avbryta tjänsten rekommenderar vi att kunden har en aktuell/uppdaterad reseförsäkring. Reseförsäkringen ersätter förändrade reseplaner i sådana situationer. Om omständigheterna av någon anledning tvingar Living Archipelago att avbryta tjänsten, kommer vi att göra vårt yttersta för att planera tjänsten på ett annat men likartat sätt. Om detta alternativ inte passar kunden får kunden en återbetalning av tjänsten. I de omständigheter var Living Archipelago inte får tillräckligt med kunder/deltagare i den guidade dags turen, har de rätten att inte fullgöra/utföra/verkställa den guidade dags turen genom att 7 dagar före aktivitetsstart skicka förhandsinformation om detta till kunden. I dessa fall får kunden en 100% återbetalning av Living Archipelagos avgifter för den guidade dagsturen.

 

HYRESVILLKOR

 

Kajakutrustningen, samt SUP-bräde hyrs endast ut till personer med de tekniska och säkerhetsfärdigheter som krävs för att paddla i en dynamisk miljö. Till dessa färdigheter räknas simkunnighet, kajakräddning, förståelse för väder samt kallt vatten, kajakhanteringstekniker och grundläggande navigationsfärdigheter. 

Ifall du är osäker på dina egna färdigheter, fråga oss innan du hyr. De grundläggande färdigheterna som behövs för användning av all utrustning kommer att läras i början av uthyrningen. Kunden ansvarar för eventuella skador på utrustningen under hyresperioden och debiteras för eventuella reparationer. Utrustningen ska lämnas tillbaka i gott skick. Living Archipelago har rätt att ta utrustningen från kunden om den används på ett felaktigt och skadligt sätt.

Personalen på Living Archipelago har även rätt att inte hyra ut utrustningen om kunden är berusad eller visar dåligt beteende.

bottom of page